Zangeres

All round zangeres
Ik ben zangeres. Maar ik ben all round opgeleid en zo werk ik ook het liefst. En dus heb ik bijna altijd gewerkt in theaterproducties, waarin meerdere disciplines aan bod kwamen. Ik ben namelijk ook actrice en cabaretière. In de programma’s die ik zelf schrijf en produceer, speelt muziek altijd een belangrijke rol.

Zilveren harp
In 1988 wonnen we met de theatergroep De Meisjes een Zilveren Harp met het muziektheater programma Stuck with a Fantasy. Dat had veel te maken met mijn vocale arrangementen. We repeteerden een jaar om de ideale close harmony sound te creëren. Ik hou van bewerken: zo zing ik bijvoorbeeld Randy Newman en Michael McDonald in het Nederlands, en is The Man I Love van Gershwin bij mij De Hij voor Mij.

Club Carolina
Ik hou van de intimiteit van de kleine theaters en de huiskamers. Zo heb ik 5 seizoenen lang een nachtclub op zondagmiddag geproduceerd: Club Carolina. Hier werd ik begeleid door een meesterlijk muzikaal trio o.l.v. Nico van der Linden op toetsen, Leon Mennen op gitaar en basgitaar en Enrique Firpi op cajon en percussie. Samen brachten we een gevarieerd, dynamisch, maar intiem theaterconcert, vaak met gasten. Soms treed ik op met gitarist Leon Mennen onder de naam Mout & Mennen.

Studiozangeres
Behalve inspreken, heb ik ook gewerkt als studiozangeres. Zo heb ik tientallen kinderliedjes opgenomen voor muziekscholen en Eigen-wijs, de liedbundel voor basisscholen). In 2012 heb ik een cd ingezongen: Maanstrand, Braziliaanse songs met Nederlandse teksten, geproduceerd door Famke Damsté van Maanstrand Producties en in 2022 heb ik mee gedaan aan De seizoenen van Legrand: 12 Legrand songs gebracht door 12 duo’s van vocalisten en pianisten.

Docent 
Tenslotte werk ik ook als docent zanginterpretatie; ik heb les gegeven op diverse (beroeps)opleidingen: 10 jaar bij Lucia Marthas, Amsterdam, 8 jaar bij InHolland Conservatorium, afd. muziektheater, als gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en ik gaf workshops bij Codarts, Conservatorium Utrecht en bij het LAK en de Delftse Komedie.