Voice-over

Ik ben een BSer

Hoe het begon…
Als zangeres kwam ik al in de studio om koortjes in te zingen. Dat werd al gauw ook spreken.

Overal te horen
In de loop der tijden heb ik duizenden commercials ingesproken, honderden bedrijfsfilms, instructies, E learnings, telefoonsystemen, animaties en audioboeken. Zo ben ik bijv. de stem van Vodafone voicemail, ik spreek alle instructiefilms in van Miele, ik ben de OV stem van RET, HTM en GVB (op de metrostations). Je hoort me als je belt met NN, Nuon, Vitens, Evides, Miele e.v.a., ik was jarenlang de NL stem van KLM on board, ING Zakelijk en Wendy, de vrouw achter Bob de Bouwer. Ook op het gebied van audioboeken ben ik veelzijdig: fictie, non fictie, spiritueel, licht wetenschappelijk, religieus, biografieën en kinderboeken.

Demo’s
Beluister mij op Soundcloud of mail me voor meer of specifieke voorbeelden en ik wil ook best een custom demo maken.

Stem-expert met thuisstudio
Ik ben al ruim 25 jaar professioneel voice-over en stemactrice, en durf mezelf gerust stem-expert te noemen. Ik heb een prima thuisstudio en kan binnen een dag leveren. (kan ook in een externe studio). Tarieven in overleg.

Stem coaching
Vanuit www.prettigpraten.nl coach ik iedereen die beter wil leren spreken in het openbaar (bijv presentaties/speeches), maar ook online (podcasts/colleges), en in de geluidsstudio. Ik werk met groepen, binnen opleidingen en bedrijven, maar ook 1 op 1. Laat me weten hoe ik je kan helpen.

In dertig jaar heb ik zo’n beetje alle merken gehad: van mascara tot toiletblok en van doperwtjes tot wasmiddel. Duizenden commercials voor radio en tv. Op Soundcloud een kleine selectie.

Beluister een selectie van commercials

Voor Miele bijv. spreek ik hun productfilmpjes in, maar ook hun telefooncentrale. Ik werk voor alle bedrijven die hun informatie audiovisueel naar buiten willen brengen. Ik ken het klappen van de zweep en heb nauwelijks regie nodig. Ik heb een prima thuisstudio, maar kan ook een externe studio regelen voor een redelijke prijs. Indien gewenst kan ik u helpen met het ontwikkelen/redigeren van de tekst.

Beluister voorbeelden AV-producties en bedrijfsfilms

“Welkom bij Vodafone Voicemail. U heeft 3 nieuwe berichten en 1 oud bericht.” Dat ben ik. Je kunt me ook horen als je Miele belt, of NN, Vitens/Evides en vele andere grote en kleine bedrijven. Maar don’t shoot the messenger als er nog 5 wachtenden voor je zijn. “Excuses voor het ongemak”.

Beluister IVR-voorbeelden

Als je reist met de RET of de HTM, dan reis ik met je mee. “De volgende halte is Wilhelminakade. Let op, perron loopt schuin.” Dat ben ik. En ik ben ook te horen op de perrons van de Amsterdamse metro. Zo breng ik iedereen naar hun bestemming!

Beluister OV-voorbeelden

Behalve commercials, telefoonsystemen en bedrijfsfilms, heb ik in de loop der jaren ook nogal wat animatie ingesproken: een jaar of tien was ik Wendy, Dizzy & Scrambler in Bob de Bouwer, en de moeder in Phineas & Ferb, ik heb veel sprookjes ingesproken en zong tientallen kinderliedjes in voor basis- en muziekscholen. Hierbij een showreel van eerder ingesproken werk.

Beluister animatiefragmenten

Sinds een paar jaar spreek ik ook audioboeken in: romans en non-fictie. Ik doe dit thuis en in externe studio’s. Voorbeelden zijn hier te beluisteren.

test