Van Disney tot Shakespeare. Van pijpenla tot Carré.

In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst, een multidisciplinaire theateropleiding met als hoofdvakken: zingen, spelen en dansen.

Performer
Ik speel toneel, in muziektheater en in musicals. Op tv vele gastrollen in series en comedy’s en een paar kleine filmrollen. Ook speelde ik drie jaar lang een bijrol in de TV commercials van Albert Heyn. Maar ik heb ook in grote- en kleine musicals gestaan.

Theatermaker
Naast performer ben ik ook theatermaker. Ik heb in de loop der jaren een aantal eigen producties gemaakt: De Meisjes: Stuck with a fantasy, de one woman show De diva en de draak,  twee toneelstukken samen met Bodil de la Parra: Orgeade Overzee , hiermee wonnen we de literaire prijs de H.G. van der Viesprijs (beste toneelstuk van het jaar 1995) en De rode urn (met Wimie Wilhelm en Margôt Ros) en Mout & de zware jongens, een show met vierkoppige band en drie danseressen. Verder heb ik eenakters en stukken geschreven i.o.v. bedrijven en scholen.

TV
Met De Meisjes trad ik op in vele tv programma’s, waaronder de TV Show van Ivo Niehe en onze deelname aan het Knokke Festival in 1988 werd live uitgezonden. Orgeade Overzee is in 1996 in haar geheel door de NPS uitgezonden. Drie jaar lang had ik een terugkerende rol in de tv-commercials van Albert Heyn. Bij Dat Ding van Tante Es (Jörgen Raymann) kwam ik elke week op als De Buurvrouw.

Ik speelde gastrollen in diverse tv series, waaronder Unit 13, Sam Sam, De Garage, Goede daden, In de clinch, Russen, Verborgen Verhalen, Het Mysterie van… in De familie Kruys en in Dag en nacht.

Film
Rolletjes in Hoogste tijd, Bobby en de geestenjagers en Loenatik, te gek!

 

Theater, coaching en regie
Vanuit mijn jarenlange ervaring als theatermaker en -docent op diverse opleidingen heb ik leren coachen en regisseren. Ik help met het ontwikkelen en schrijven van diverse theateruitingen. Ik coach bij audities en presentaties en werk met monologen. Ik doe de regie of eindregie van avondvullende producties.

Presentatietrainingen
Sinds 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met osteopaat Erik Veldkamp. Wij geven presentatietrainingen binnen bedrijven en diverse (theater) opleidingen. Erik werkt vanuit zijn therapeutische, fysieke invalshoek, ik vanuit een performers oogpunt. Het is opvallend hoe snel we samen tot een goed resultaat komen.

Ervaring
2015: ‘Powerplay’, muziektheater kinderen, geschreven en geregisseerd voor BSO Wijkie, Rotterdam Schiebroek.

2015: Supermam, kindercabaret van en door Pieter Tiddens

2014: Oh, what a night! Muziektheaterproductie gemaakt en geregisseerd voor Het Baarnsch Lyceum.

2012- 2006: Diverse afsluitingen, concerten en soloprogramma’s samengesteld en geregisseerd met studenten InHolland Conservatorium Haarlem (vh Alkmaar) -afdeling Muziektheater-  ik was daar docent zanginterpretatie.

2008: Eindmusical (groep 8) Basisschool Werelwijs, A’dam ZO geschreven en geregisseerd.

2007: Eindregie Iberia, muziektheatervoorstelling van en met Perry Dossett en Rolinha Kross.

2003: Jeugdmusical geschreven en geregisseerd, met choreografe Wilma Hoornstra, i.o.v. t Klooster, jeugdtheaterschool Hardewijk.

2002: Eenakter geschreven op basis van ervaringen van medewerkers Westland Utrecht en hen geregisseerd ter gelegenheid van fusie.

2000 – 2005: Diverse optredens begeleid Prins Claus Conservatorium, Groningen als gastdocent liedperforming.

‘Mindfuck’, soloprogramma Theaterschool A’dam Elisabeth Boor.

1990: ‘Step by step’, Opus One, samengesteld en geregisseerd met choreograaf Rob van Woerkom.

 

 

 

 

In opdracht van grote bedrijven heb ik diverse optredens gedaan: Bouwfonds, ING, ABN Amro, Westland Utrecht, NS, Oracle, maar ook voor vroedvrouwen, ex-gedetineerden en hartchirurgen.

Optreden op maat, passend bij het dagthema
Vaak gaat het zo: ik spreek en overleg met de directie en schrijf dan binnen het thema van de bijeenkomst een op maat gemaakte tekst en/of conference en één of meerdere liedjes, die ik zelf uitvoer, vaak op bestaande muziek (kan een meezinger zijn, hoeft niet). Ik treed solo op met pianist, of met mijn trio.

Dagvoorzitter
In 2014 volgde ik de masterclass Leren Modereren en ben zodoende ook in te huren als dagvoorzitter. Ik kan me goed inleven in anderen en losmaken en verbinden. Mijn stijl is open en direct, met humor zonder oppervlakkig te worden.

Presentatietrainingen
Sinds 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met osteopaat Erik Veldkamp. Wij geven presentatietrainingen binnen bedrijven en diverse (theater) opleidingen. Erik werkt vanuit zijn therapeutische, fysieke invalshoek, ik vanuit een performers oogpunt. Het is opvallend hoe snel we samen tot een goed resultaat komen.

Ervaring
1999 – 2015: Optreden tijdens kerstfeest Propulsion. Optreden op congres oncologen in het Rijksmuseum. Presentatie en optreden tijdens congres Sikkens i.o.v. Moodies. Eenakter geschreven en gespeeld met Richard Groenendijk i.o.v. ABN Amro. Optreden tijdens congres Nederlandse gemeentes. Presentatie en optreden congres Oracle i.o.v. Incentives. Drie eenakters geschreven en geregisseerd i.o.v. Bouwfonds, en gespeeld met Richard Groenendijk, Marjolijn Touw en Michel Sorbach. Eenakter geschreven op basis van ervaringen medewerkers Westland Utrecht en geregisseerd en met ze gespeeld i.o.v. Motivision. Theaterrondleiding samengesteld en geregisseerd met diverse acteurs/performers in St.Niklaas, België, i.o.v. Bouwfonds. Optreden opening nieuwe Rai i.o.v. Kuhlmann. Optreden op congres Borstvoeding en presentatie en optreden in het Engels op 4th Int. Homebirth Conference A’dam.