THEATER
Meteen na de Akademie voor Kleinkunst, (voltooid in 1986), richtte ik de muziektheatergroep De Meisjes op, waarmee we in 1988 een Zilveren Harp wonnen en Nederland vertegenwoordigden op het Knokke Festival. Ik schreef het merendeel van de teksten en -vocale arrangementen. Daarna ging ik solo met de zelf geschreven- en geproduceerde one woman show De diva en de draak  (regie: Kees Prins en Rob van Woerkom) en zong ik een aantal Gershwin concerten, begeleid door Henk Meutgeert.

Met Bodil de la Parra schreef- en speelde ik twee toneelstukken, beide geregisseerd door Matthijs Rümke. Met Orgeade Overzee wonnen we de H.G. van der Viesprijs, een literaire prijs voor Beste Toneelstuk 1996. In De rode urn werden we op het toneel bijgestaan door Wimie Wilhem en Margôt Ros. Opnieuw onder de regie van Mathijs Rümke speelde ik in Omdat ik, omdat jij, een familievoorstelling (i.s.m. HKU) en in Het kerstverhaal volgens.., in Bellevue. Daarna was ik één van de heksen in een Macbeth van het Muztheater (regie: Allan Zipson en Theo Franz).

Na Carolina Moon, een serie intieme theaterconcerten -begeleid door Hubert Heeringa en Rutger Laan- optredens en presentaties in opdracht van grote bedrijven (o.a. Bouwfonds, NS, Oracle, ING, ABN Amro). Ik speelde 420 keer La Commodia in de musical Beauty & the Beast, (Joop van den Ende Theaterprod./Disney), en werd beloond met een John Kraaykamp Musical Award nominatie voor beste vrouwelijke bijrol.

Foto: Roy Beusker

Foto: Roy Beusker

Vier M-lab producties volgden: de Surinaamse musical Bingo! (script: Clark Accord, regie: Brigitte Odett), de workhop voorstelling Misery (script: Florus van Rooijen, regie: Bart Oomen), De Geheime Tuin (script: Eva K. Mathijssen, regie: Koen van Dijk), en de hoofdrol in Maria! (script en regie: Daniël Cohen) In 2010 een hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical Crazy Shopping (script: Eva K. Mathijssen, regie: Stanley Burleson).

In 2012 vierde ik mijn 25 jarig showbizz jubileum met een muziektheatershow uit eigen pen en portemonnee: Mout & de zware jongens, met drie danseressen/zangeressen en een vier koppige band in het Werkteater, Amsterdam. Meteen daarna speelde ik Max in Zadelpijn 2/ Het verwende nest (regie: Bruun Kuyt) en zong ik een cd in: Maanstrand; Braziliaanse songs met Ned. teksten (prod. en bewerking: Famke Damsté).

In juni 2015 stond ik twee avonden in het Nieuwe Luxor met Musicals Gone Mad (script: Petra C. van der Eerden, regie: Daniël Cohen). Ik regisseerde Supermam, kindercabaret van en door Pieter Tiddens en vijf seizoenen lang was ik het stralende middelpunt van dynamische theaterconcerten met gasten onder de naam Club Carolina, begeleid door een meesterlijke muzikaal trio o.l.v. Nico van der Linden.

Regie Wat een nacht! geschreven en geregisseerd op het Baarnsch Lyceum en Powerplay voor kinderen van BSO in Rotterdam/Schiebroek. Ik was Angela Groothuizen’s alternate in We Want More! in 2016 (script: Bodil de la Parra, regie: Geert Lageveen) van Bos Theaterproducties.Met mijn meesterlijke trio musici o.l.v. Nico van der Linden begon ik rond 2015 een gevarieerd en dynamisch theaterconcert: Club Carolina, dè nachtclub op zondagmiddag. Goede muziek, persoonlijke en humoristische conferences, interactie met het publiek en gesprekken en duetten met verassende vakvrienden.

Met Oldtimers, een tragiekomedie over ouderen en eenzaamheid, speelden we in 2017 in wooncentra en verzorgingshuizen en ik doe jaarlijks mee aan de Theaterroute in Huizen (concept en regie: Johan Verhey). In 2017/2018 gaf ik de cursus Narrator aan de United Pop Academy in Amsterdam en regisseerde ik een cabaret duo. In 2019 deed de presentatie van het Bevrijdingsdansfestival op 5 mei op het Museumplein in Amsterdam en werkte ik mee aan de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. Ik speelde de rol van Zwarte Greet in de kerstcomedy Tante Bennie heb een kutkerst bij theater Walhalla in Rotterdam (script: Jeremy Baker, regie: Loes Luca).

Met mijn meesterlijke trio musici o.l.v. Nico van der Linden begon ik rond 2015 een gevarieerd en dynamisch theaterconcert: Club Carolina, dè nachtclub op zondagmiddag, dit hebben we vijf seizoenen vol gehouden. Goede muziek, persoonlijke en humoristische conferences, interactie met het publiek en gesprekken en duetten met verassende vakvrienden.

STEM
Ik behoor al ruim 25 jaar tot de meest gevraagde stemmen. Ik sprak duizenden Radio- en TV commercials in, bedrijfsfilms (ING, KLM, Miele), OV (RET, HTM en GVB), documentaires (KvK, Staten Generaal), telefoonsystemen (Vitens, Evides, NN) en animatie (Bob de Bouwer, Phineas & Ferb). Je kunt me kennen als de voice mail stem van Vodafone. Ook heb ik vele kinderliedjes ingezongen en spreek ik audioboeken in. Je kunt e.e.a. beluisteren op SoundCloud. Via www.prettigpraten.nl geef ik trainingen in voorlezen, speechen, presentatie en alle vormen van spreken, al dan niet in het openbaar. Sinds 2022 heb ik de stembanden ineen geslagen met Ilari Hoevenaars met de Meesterklas voice-over. We geven gemiddeld één keer per maan les in zakelijk inspreken en luisterboeken bij de Vocal Academy in Zaandam.

TELEVISIE / FILM
Met De Meisjes trad ik op in vele tv programma’s, waaronder de TV Show van Ivo Niehe en onze deelname aan het Star Festival in Knokke in 1988 werd live uitgezonden. Orgeade Overzee is in haar geheel door de NPS uitgezonden en Omdat ik, omdat jij bij Zapp. Ik speelde gastrollen in de tv series: Unit 13, Sam Sam, De Garage, Goede daden, In de clinch, Russen, Verborgen Verhalen, Het Mysterie van.. en in de bioscoopfilms Hoogste tijd, Bobby en de geestenjagers en Loenatik, te gek!  Van 2009 t/m 2012  had ik drie jaar een terugkerende rol als Gerrie in de tv-commercials van Albert Heijn. Bij Dat Ding van Tante Es (2015) kwam ik elke week op als De Buurvrouw en ik speel een rol in de RTL4 comedy de Familie Kruys.

DOCENT
Als docent zanginterpretatie/liedperforming gaf ik 10 jaar les bij Lucia Marthas en acht jaar bij Inholland Conservatorium Haarlem (vh Alkmaar), als gastdocent o.m. bij de Hanzehogeschool in Groningen, Conservatorium Utrecht, Codarts, ROC en bij My voice in jazz en verder heb ik les gegeven en geregisseerd bij basis- en middelbare scholen.. Ik geef workshops en Meesterklassen in voice-over werk en spreken in het openbaar.

PRIJZEN
Met De Meisjes hebben we in 1988 een Zilveren Harp gewonnen.

Orgeade Overzee werd genomineerd voor de CJP Podiumprijs en won de H.G. van der Vies prijs, een letterkundige prijs voor Beste Nieuwe Toneelstuk (1995)

Voor de rol in Beauty and the Beast kreeg ik in 2006 een nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol bij de John Kraaykamp Musical Awards en Zadelpijn 2/ Het verwende nest werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2013.