Mout & de Zware Jongens / De Wachtkamer

terug naar archief

Video fragment

Foto galerij

2015/2016

Onder de naam Mout & de zware jongens geef ik dynamische theaterconcerten in intieme theaters en huiskamers. Prachtige liedjes afgewisseld door humoristische ontboezemingen. Elke keer anders, steeds warm en los en er is altijd plaats voor verrassingen. Zo ontvang ik bijzondere gasten, ervaren vakvrienden, waar ik mee spreek en zing. Van oktober 2015 t/m mei 2016 stonden we -met succes- maandelijks in De Wachtkamer in het sfeervolle theatertje Het Perron, middenin de Jordaan. We zijn nu klaar met wachten en vliegen uit naar een nieuw nest: het Tobacco Theater in de Nes, een prachtige plek die zich uitstekend leent voor mijn nieuwe avontuur: Club Carolina. De sfeer is die van een ouderwetse nachtclub, maar dan op zondagmiddag, met tafeltje, bediening, heerlijke hapjes en drankjes en gasten op niveau. Meer over deze nieuwe show en de gasten op www.facebook.com/ClubCarolina.

Ons repertoire is divers: van Gershwin tot Lieve Hugo en van Stevie Wonder tot Paul van Vliet. Swingende jazz, smachtende torch songs, sprekende kleinkunst, mooie pop en chansons, vaak in een rake Nederlandse bewerking.

Maar wij spelen ook in huiskamers, op tuinfeesten, tijdens diners, op bruiloften en begrafenissen, waar u ons maar hebben wilt.  Wij passen ons aan en we passen overal in. Plus op verzoek een bedrijfslied, een meezinger of een ode op maat. Van groots en meeslepend tot intiem en integer. Van middelpunt tot luisterrijk behang.

De zware jongens zijn door de wol geverfd, ze behoren tot de top van de Nederlandse musici: Nico van der Linden op toetsen, Leon Mennen op gitaar en basgitaar en Enrique Firpi op cajon en percussie. Multi-blazer Bart van Hoof doet soms ook mee.