Zangeres

All round zangeres
Ik ben zangeres. Maar ik ben all round opgeleid en zo werk ik ook het liefst. En dus heb ik bijna altijd gewerkt in theaterproducties, waarin meerdere disciplines aan bod kwamen. Ik ben namelijk ook actrice en cabaretière.  Maar in de programma’s die ik zelf maak en produceer, speelt muziek wel de hoofdrol.

Zilveren harp
In 1988 wonnen we met de theatergroep De Meisjes een Zilveren Harp met het muziektheater programma Stuck with a Fantasy. Dat had alles te maken met mijn mierenneukerij, qua vocale arrangementen. We repeteerden een jaar om de ideale sound te creëren. Ik schrijf ook wel eens een song, maar ik hou vooral van het bewerken van Engels naar Nederlands. Zo zing ik bijvoorbeeld Randy Newman en Michael McDonald in het Nederlands, en is The Man I Love van Gershwin bij mij De Hij voor Mij.

Muzikaal kwartet
Ik treed regelmatig op onder de naam Mout & de Zware Jongens. De Zware Jongens waren oorspronkelijk drie knappe danseressen/zangeressen, afkomstig van de Academie van Lucia Marthas, waar ik jaren heb les gegeven. Met hen heb ik in 2012 een avondvullende muziektheatervoorstelling gemaakt. Nu wordt de naam Zware Jongens gedragen door drie meesterlijke muzikanten: Nico van der Linden op toetsen, Leon Mennen op gitaar en basgitaar en Enrique Firpi op cajon en percussie. Wij brengen een dynamisch, afwisselend theaterconcert in intieme theaters en in huiskamers.

Studiozangeres
Behalve inspreken, heb ik ook veel ingezongen als studiozangeres. Zo heb ik tientallen kinderliedjes opgenomen voor de liedbundel voor basisscholen Eigen-wijs en i.o.v. diverse muziekscholen. In 2012 heb ik een cd ingezongen: Maanstrand, Braziliaanse songs met Nederlandse teksten, geproduceerd door Maanstrand Producties.

Docent zanginterpretatie
Tenslotte werk ik ook als docent zanginterpretatie; ik heb les gegeven op diverse (beroeps)opleidingen: 10 jaar bij Lucia Marthas, Amsterdam, 8 jaar bij InHolland Conservatorium, afd. muziektheater, als gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en ik gaf workshops bij Codarts, Conservatorium Utrecht en bij het LAK en de Delftse Komedie.