Voice-over

Hoe het begon…
Ik wist al dat ik kon zingen en werd wel eens gevraagd om koortjes in te zingen in de studio. Dat werd al gauw inspreken.

Overal te horen
Nu ben ik overal te horen; in de reclame op radio en tv (Miele, FNV, Miky, Blokker, e.v.a.), op je (Vodafone) voicemail, in liedjes op basisscholen, in de tram en de metro (HTM/RET/GVB), als je belt met het energiebedrijf (Nuon), het waterbedrijf (Vitens/Evides), met de verzekering (NN), als je landt op Schiphol (KLM), wilt weten hoe je nieuwe stofzuiger werkt (Miele), in een kinderserie (Bob de Bouwer), op de site van de bank (ING), enzovoorts. Mijn stem is overal.

Demo’s
Beluister mij op Soundcloud. En blijf op de hoogte via Facebook.

Stem-expert met thuisstudio
Ik ben al ruim 25 jaar professioneel stemactrice, en/of voice-over, en durf mijzelf gerust stem-expert te noemen. Ik heb een thuisstudio en kan binnen een dag leveren. Tarieven in overleg.

Voice workshops
Sinds vorig jaar geef ik mijn ervaring ook door in Voice Workshops voor de zakelijke markt, samen met studio Centersound (kijk voor data in de Agenda). We doen op verzoek ook solo sessies.

In dertig jaar heb ik zo’n beetje alle merken gehad: van mascara tot toiletblok en van wasmiddel tot vakbond. Duizenden commercials voor radio en tv. Op Soundcloud een kleine selectie.

Beluister een selectie van commercials

Voor Miele bijv. spreek ik alles in: de commercials, maar ook instructiefilmpjes voor producten en zelfs de telefoon centrale. Ik ben ook de vaste stem van ING zakelijk. En van KLM onboard. Ik verplaats mij in het product en zo leer ik zelf ook altijd iets.

Beluister voorbeelden AV-producties en bedrijfsfilms

Als je Vodafone als provider hebt, dan reis ik met je mee.

“Welkom bij Vodafone Voicemail. U heeft 3 nieuwe berichten en 1 oud bericht.” Dat ben ik. Je kunt me ook horen als je Miele belt, of Nuon, of Vitens, of Evides en nog zo wat. Maar word niet boos als er nog 5 wachtenden voor je zijn. Daar kan ik echt niets aan doen!

Beluister IVR-voorbeelden

Als je reist met de RET of de HTM, dan reis ik met je mee. “De volgende halte is Wilhelminakade. Let op, dit perron loopt schuin.” Dat ben ik. Binnenkort ben ik ook te horen op de perrons van de Amsterdamse metro. Leuk, hè? Vind ik tenminste wel!

Beluister OV-voorbeelden

Behalve commercials, telefoonsystemen en bedrijfsfilms, heb ik in de loop der jaren ook nogal wat animatie ingesproken: een jaar of tien was ik Wendy, Dizzy & Scrambler in Bob de Bouwer, Miranda, Simone en Mevr. Grobbel in As told by Ginger, ik was Jacky in Bobby’s World, ik synchroniseerde Whoopi Goldberg na in de bioscoopfilm The Pagemaster, ik was de moeder in Phineas & Ferb, heb vijf sprookjes cd’s ingesproken, ik was de stem in allerlei speelgoed, deed mee in de bioscoopfilms The untouchables, Barbie en de eilandprinses en ik was een kip in Herrie op de boerderij. Voorbeelden van animatie zijn moeilijk te pakken te krijgen, maar de die hards weten me vast wel te vinden.

Beluister animatiefragmenten

Samen met Michel Mulders en Paul Simon van CenterVoice geef ik Voice Workshops voor de zakelijke markt. Een dag lang inspreken en intensieve coaching op het hoogste niveau in de prachtige studio Centersound, Molenpad 6-8, in Amsterdam. Samen staan wij voor 75 jaar ervaring.

Alle do’s and don’ts van het stemmenvak
We werken met verschillende RTV commercials, bedrijfsfilms en instructievideo’s, IVR, billboards en tag ons. Alle aspecten komen aan de orde; animatie, a vue lezen, thuis inspreken en de do’s en don’t van het stemmenvak.

Meerdere studiosessies en je werk als MP3
Je krijgt meerdere studiosessies en je werk na afloop als mp3 thuis gestuurd. Er is volop ruimte voor individuele aandacht en eerlijke feedback waar je meer verder kunt.

Van beginner tot gevorderde
We geven workshops op beginnersniveau en masterclasses voor gevorderde sprekers. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Koffie, thee, lunch en sappige anekdotes inbegrepen.  In overleg is het mogelijk je te specialiseren en je te richten op speciale vaardigheden. Solosessies zijn ook mogelijk.